sâmbătă, 31 martie 2012

Bătrâneţe sfântă

Mnoh, dragii mei, am revenit. Motivele întârzierii sunt nenumărate... dureri [de măsele, urechi, mâini, picioare, cap, nas, gât, unghii, etc.], stările de somnolenţă, sau pur şi simplu zăpada ce a fost cu mult mai mare decât viteza mea de internet, oferită contra cost de preafericitul provider RDS.
Printre alte crime, sinucideri, violuri şi bătăi de la ora 5, mi-au rămas în minte câteva întâmplări, hazlii sau nu prea.
Să încep cu protestele anti-base? Nu prea. În micuţul meu oraş abia dacă s-au strâns 100 persoane [cu tot cu trecători] ce au îngheţat timp de 3-4 zile scandând diferite sloganuri [unele pro, altele contra].
Marea majoritate au preferat să îi privească pe ceilalţi cum se zbat pentru ei. Că doar deh, dacă îmi ajung banii de 2 covrigi şi 3 ţigări la zi ce treabă am eu cu base? Vine altul care fură! Da, vine altul care fură, dar cel care vine va fii conştient că oamenii îl pot înlătura dacă o să calce strâmb. Neah. Stăm în casă.
Next target. ACTA? Personal nu prea am observat fenomenul decât pe FB. Schimbările imaginilor de profil cu măşti Anonymous sau diferite posturi pe wall de genul "să nu ne taie tot netu' că noi avem un sait de unde luăm muzici, filme şi jocuri care este". Fail. Big fail.
Pentru Romaşcani: Casa Celibidache revine în patrimoniul comunităţii! WOW!! După ce au revendicat-o şi-au dat seama că nu prea pot scoate profit din ea [clădirea fiind extrem de deteriorată şi cu un mare risc de prăbuşire încă de acum 5-6 ani], aşa că s-au gândit să o vândă înapoi primăriei, pe o sumă fabuloasă. Românii ştiu să scoată bani din orice, chiar şi din cărămizi.
Trecând la cele sfinte, nu m-am spovedit de 3 anişori. Am înţeles că e de rău, dar dacă îmi fac abonament la biserica din colţ, îmi pot alege un orar în funcţie de timpul liber şi BANG! Păcatele se iartă. Senzaţional în direct şi în biserică.
Cred că toată lumea observă, în special la ortodocşi, că bisericile sunt pline de persoane cu vârste înaintate, în special femei. Păi na, ne-am făcut de cap o viaţă întreagă, acum hai la biserică ca să fim curate când ne vine rândul. Spre surprinderea mea, trecând astăzi pe la cimitir, observ mai cu voie mai fără voie, 3 doamne cu vârste cuprinse între 50-60 de primăveri cum îşi curăţau papucii de noroi, râşcâind cu talpa de morminte. Ca un cetăţean model ce sunt, mă apropii subtil şi încerc să le atrag atenţia într-un mod cât mai civilizat :
Eu: - E frumos ce faceţi?
Baba: - Eh nu e frumos, dar trebuie să ne curăţăm, nu?
Celelalte babe: - Hehehe!
Mda. Am realizat că trebuie neapărat să mai trec pe la biserică, altfel sunt nevoit să rămân, nu doar cu sufletul ci şi cu papucii murdari toată viaţa!

Un comentariu:

  1. Ce comica e faza cu babele... :)) rusine sa le fie, totusi...
    Si.. 3 ani? Putin :))

    RăspundețiȘtergere